Blankenberge krijgt versterking van federale politie: "We moeten rellen zoals vorig weekend vermijden"

Dit weekend zal de stad Blankenberge versterking krijgen van de federale politie, om incidenten zoals vorige week zaterdag te vermijden. Toen was er onder meer een grote vechtpartij op het strand. "Op sociale media circuleren berichten over nieuwe rellen. Ik ben dus enorm dankbaar voor de versterking", zegt burgemeester van Blankenberge Daphné Dumery (N-VA).

"Na de incidenten van vorige week houden we ons hart vast, want dat was absoluut niet prettig", zegt burgemeester Daphné Dumery. "Maar komend weekend krijg we hulp van de federale politie. Als het te druk is en als er mensen tussenzitten die het niet goed menen, dan komt er versterking. Daar ben ik enorm dankbaar voor."

De federale politie voorziet 3 groepen van telkens 9 à 10 agenten.  "1 van die groepen zal al zeker in het station bijspringen. De 2 andere groepen zullen we in het centrum inzetten waar nodig. We gaan straks bespreken hoe we ons zullen organiseren dit weekend", verduidelijkt de burgemeester.

Geruchten op sociale media

Op sociale media doen geruchten de ronde dat er dit weekend mensen met kwade bedoelingen naar Blankenberge zullen afzakken. Dumery: "Iemand had bijvoorbeeld voor de grap gezegd dat hij had afgesproken om hier te komen vechten. Dat vind ik een erg misplaatste grap. Die persoon heeft dat ondertussen alweer van Facebook gehaald."

"Maar er zijn ook mensen die denken dat ze het hier allemaal zelf moeten komen regelen. Hen wil ik graag meegeven dat dat absoluut niet nodig is. We hebben manschappen genoeg en we hebben de situatie onder controle. We gaan heel goed bijhouden of het niet te druk wordt. Dat doen wij vooral door het verkeer op te volgen. Daarnaast houdt de NMBS de treinreizigers in de gaten voor ons. En als de stad vol is, dan sluiten we die af", concludeert de burgemeester.

Meest gelezen