Tweede grootste containerschip ter wereld meert aan in haven van Antwerpen

Het tweede grootste containerschip ooit is vandaag gearriveerd in de haven van Antwerpen. Het gaat om de HMM Gdansk dat vanuit Hamburg komt. In totaal kunnen er zo'n 24.000 containers op. Het is dus een topdag voor bootspotters die zich aan Kaai 869 bij de Noordzeeterminal hebben opgesteld. "Als er grote schepen aankomen, zijn we erbij", klinkt het.

In juni meerde ook al het grootste schip ter wereld aan in de haven van Antwerpen. "Het ene record na het andere wordt hier gebroken. De sky is de limit", lacht één van de kijkers. "Zolang de haven kan volgen met haar infrastructuur, is dat een goede zaak."

De schipliefhebbers komen van ver om het containerschip te zien "Wij komen helemaal van Lille om deze containerreus te spotten", zegt één van de toeschouwers. "Op het schip zijn 24.000 containers. Als je die achter elkaar zet, is het 150 km aan containers. Dat is van Antwerpen tot Amsterdam."

Op het schip staan 24.000 containers. Als je die achter elkaar plaatst, reiken ze van Antwerpen tot Amsterdam

Bootspotter

Eén van de spotters is ook lid van een groep schipspotters van de Noordzee en Westerschelde. "Daar zetten we meestal foto's van zowel kleine als grotere schepen. Per week zijn er toch vijf dagen dat je iets kan gaan spotten", klinkt het.

Meest gelezen