brandweer Brussel

Brandweer redt "gevleugelde spoorloper" in Brussel

De brandweer van Brussel heeft gisteravond een torenvalk gered die aan spoorlopen deed. Het dier was gewond aan een vleugel en kon niet meer vliegen. 

Een ploeg van de Brusselse brandweer heeft gisteravond een torenvalk gered. Het dier was geland tussen twee sporen in het NMBS-station Simonis. Het was gewond aan een vleugel en kon niet meer op eigen kracht wegvliegen. 

Een getuige belde rond kwart over zes naar de noodcentrale. De beller had het over een arend die in het treinstation Simonis tussen de sporen liep en die geen aanstalten maakte om weg te vliegen.

Het treinverkeer werd even stilgelegd zodat het dier makkelijk gevangen kon worden  

De brandweer stuurde twee mannen van het Animal Rescue Team ter plaatse.  Die vonden geen arend, maar een torenvalk, die op de keien tussen de sporen liep. Het dier was gewond aan een vleugel en kon niet meer vliegen.

Op vraag van de brandweer werd het treinverkeer even stilgelegd. Het diertje kon makkelijk gevangen worden en is voor verzorging overgebracht naar het Koninklijk Belgisch Verbond voor de Bescherming van Vogels. 

brandweer Brussel

Meest gelezen