Tim Graham

Brandweer zone Kempen wil enkel wespennesten weghalen bij overlast: "We hebben nog 400 openstaande aanvragen"

Brandweerzone Kempen vraagt om enkel wespennesten te laten weghalen als je er effectief last van hebt. De brandweer heeft op dit moment 400 openstaande aanvragen. "We zijn op een punt waar we meer aanvragen krijgen dan dat we nesten kunnen verwijderen", zegt Bart Staquet van Brandweer zone Kempen. 

Augustus is elk jaar een piekperiode, maar dit jaar is de piek groter dan andere jaren. "Dat komt enerzijds door de enorme hitte. Anderzijds zijn er ook veel meer mensen thuis deze vakantie door het coronavirus. Als je thuis bent, ondervind je natuurlijk ook meer last van de wespennesten", legt Staquet uit. 

Wespen zijn ook nuttige diertjes. We willen ze niet zomaar allemaal weghalen
Bart Staquet, Brandweer zone Kempen

Om de piek af te laten vlakken, vraagt de brandweer nu om hen enkel te contacteren als er echt sprake is van overlast. "Wespen hebben natuurlijk ook nog een functie. Het zijn wel degelijk nuttige diertjes. We willen daarom ook niet alle wespennesten zomaar weghalen", vertelt Staquet.

Als je toch een aanvraag wilt doen, kan dat best online via de website van brandweer zone Kempen. Telefonisch contact opnemen is afgeraden, omdat dan de centrale overbelast kan geraken. 

Meest gelezen