Brusselse verdachten voor rellen aan zee pas straks naar de rechtbank na probleem met vervoer

De 3 Brusselse jongeren die werden aangehouden voor de vechtpartij in Blankenberge op zaterdag, zijn vanmorgen niet voor de rechtbank verschenen. De raadkamer ging vandaag beslissen over wat er verder met hen moet gebeuren, maar het liep fout met het vervoer uit de gevangenis.

Het is nog niet duidelijk wat er precies fout liep met het vervoer van de gevangenen. Het zou te maken hebben met de extra coronamaatregelen, maar volgens de advocaten van de 3 jongeren is dat onzin. "Ze zijn ondertussen al getest op het coronavirus en die testen waren negatief. Ze konden dus veilig vervoerd worden", zegt Yen Buytaert, hij verdedigt 1 van de 3 Brusselse jongeren.

"Wij staan erop dat onze cliënten persoonlijk aanwezig zijn", zegt Buytaert. "Het is belangrijk dat hun kijk op de zaak duidelijk wordt gemaakt op de zitting. Los daarvan is het simpelweg hun recht om daar aanwezig te zijn."

Vanmiddag om 14.00 uur zouden de 3 verdachten dan toch naar de rechtbank van Brugge worden gebracht.

Meest gelezen