De Plas in Houthalen-Helchteren gaat zondag weer open: "Maar 750 mensen toegelaten, tussen 10 en 20 uur"

Het gemeentebestuur van Houthalen-Helchteren heeft beslist dat De Plas zondag weer open gaat, maar alleen tussen 10 en 20 uur en het aantal bezoekers wordt beperkt tot 750. Maandagavond werd de zwemvijver gesloten, na een uit de hand gelopen ruzie. 

“We gaan met polsbandjes werken”, legt burgemeester Alain Yzermans (SP.A) uit. “En we werken met openingsuren, zodat alles veilig kan verlopen. Dat geeft ons ook de kans om aan De Plas ook alles op te ruimen, zodat alles weer netjes is voor de volgende dag.”  Omdat het KMI intussen is overgeschakeld op code oranje van het hitteplan, is het ook verplicht om een mondmasker te dragen. 

Maandagavond had de burgemeester beslist om de zwemvijver tijdelijk te sluiten, na een uit de hand gelopen ruzie tussen 60 jongeren. 

Meest gelezen