Videospeler inladen...

Open VLD-voorzitter Lachaert haalt uit naar N-VA: "Partij is heel sterk in karaktermoord, zo bouw je geen bruggen"

Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert heeft in "Terzake" scherp uitgehaald naar de N-VA, na het afspringen van de preformatiepoging van Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS). Hij neemt het niet dat de N-VA zijn MR-collega Georges-Louis Bouchez als een gek heeft afgeschilderd en nu hetzelfde met hemzelf probeert te doen.

"Dat soort beeldspraken worden door N-VA overal gemaakt", aldus Egbert Lachaert. "Dat is een soort karaktermoord. De N-VA is heel sterk in karaktermoord op personages.  Men heeft dat gedaan met Georges-Louis Bouchez - hem als een klinkklare zot neergezet in Vlaanderen - en nu zet men dat met mij neer op dezelfde manier."

Totaal fout, vindt Lachaert. "Want als je wil samenwerken in de politiek, bouw je zo echt geen bruggen. Dat betreur ik zeer want ik heb met de N-VA goed samengewerkt in het parlement. Maar die manier van werken is zeer problematisch." Toch is de deur voor N-VA niet dicht, geeft hij aan.

Toch zal Lachaert dit weekend naar eigen zeggen opnemen als er wordt gebeld. "Er zijn nog altijd verschillende scenario's mogelijk. En er is een heel duidelijke deadline, want premier Sophie Wilmès (MR) moet op 17 september naar het parlement om het vertrouwen te vragen."

Bekijk hieronder het gesprek met Egbert Lachaert:

Videospeler inladen...

Meest gelezen