Jean Lambrecks, de papa van Eefje, en zijn vriendin zoeken naar de waarheid in nieuw boek

De vader van Eefje, Jean Lambrecks en zijn partner Els Schreurs brengen een nieuw boek uit: 'Dossier Dutroux - de waarheid'. Het resultaat van een negenjarige zoektocht naar de waarheid over de verdwijning van zijn dochter. Volgende week is het 25 jaar geleden dat de Limburgse meisjes An Marchal en Eefje Lambrecks verdwenen in Blankenberge.

"Het boek is er gekomen omdat we nog altijd niet weten wat er precies gebeurd is met de kinderen", zegt Els Schreurs. "Er zijn zaken die niet onderzocht zijn en niet in overeenstemming zijn met de officiële versie die we kennen. Namelijk dat Dutroux een alleenhandelende pervert is en die louter de feiten pleegde om te voldoen aan zijn eigen behoeften, maar dat klopt niet."

Het blijft knagen omdat je niet weet wat er gebeurd is met de meisjes

Het is ondertussen 25 jaar geleden dat de meisjes verdwenen, maar voor Jean Lambrecks en de andere ouders blijft het een belangrijk deel van hun leven. "Jean staat er mee op en gaat er mee slapen", gaat Els verder. "Het blijft knagen omdat je niet weet wat er gebeurd is met de meisjes."

Hulp bij de zoektocht

In de zoektocht kregen Jean en zijn vriendin Els de hulp van één van de hoofdonderzoekers van de Cel Neufchateau. "Jean-Pierre Adam kreeg de leiding over bepaalde onderzoekspistes, maar blijkbaar mocht hij sommige onderzoeken niet verderzetten. Dat maakt het allemaal heel verdacht."

Het boek ligt vanaf dinsdag 18 augustus in de winkel.

 

Meest gelezen