Getty Images

Veel evenementen afgelast, maar dorpskermissen in Kinrooi gaan wél door

In Kinrooi hebben ze beslist om de dorpskermissen gewoon te laten doorgaan. Volgens burgemeester Jo Brouns (CD&V) kan dat op een veilige manier. Dat bewijst de kermis van Kessenich die in juli werd geoganiseerd. Afgelopen dinsdag trokken 120 foorkramers door Limburg met de vraag om alle kermissen die geannuleerd werden toch te laten doorgaan.

In veel gemeenten zijn de kermissen en andere evenementen afgelast, maar in Kinrooi gaan de dorpskermissen wél gewoon door. Alleen als er de komende weken nieuwe verstrenge maatregelen komen, kan dat nog veranderen. "In de huidige omstandigheden is het bij ons op dit ogenblik wel verantwoord om de kermissen te laten doorgaan", vertelt burgemeester Jo Brouns. "Er zijn al een aantal weken geen besmettingen meer. Met de nodige maatregelen kunnen we de drie komende dorpskermissen dus gewoon organiseren."

In Kessenich was er in juli al een kermis. De burgemeester is er dus van overtuigd dat het ook in Molenbeersel, Kinrooi en Geistingen op een veilige manier kan. "Het plein waar de kermis staat, kunnen we volledig afzetten met een in- en uitgang", verzekert Brouns. "Mensen weten ook dat ze een mondmasker moeten dragen. We zullen er ook op toezien dat er niet te veel mensen zijn." Op kermissen mogen er maximaal 200 bezoekers zijn.

Geen Kermiskoers

De foorkramers zijn blij met het nieuws, maar zullen wel hun steentje moeten bijdragen. "Zij hebben een protocol afgesloten met de sector. Daarin staat wat van hen verwacht wordt, per kraam. In Kessenich heeft iedereen zich aan de afspraken gehouden, dus ook op de andere kermissen in Kinrooi moet dat lukken."

De kermissen worden wel zo bescheiden mogelijk georganiseerd. Dat wil zeggen dat er geen randanimatie zal zijn en dat de klassieke Kermiskoers van Kinrooi dit jaar niet zal doorgaan.

Meest gelezen