Radio 2

Onweer in Vlaams-Brabant: kinderdagverblijf in Hoegaarden dicht door waterschade

Nog zeker tot maandag blijft kinderopvang Ferm in Hoegaarden gesloten. Door het onweer van donderdagavond stonden alle lokalen blank. Verschillende vrijwilligers kwamen na een oproep op Facebook helpen. 

"Een wolkbreuk was het," vertelt de verantwoordelijke van het kinderdagverblijf Kim Thiry. Op een paar uur tijd stonden alle ruimtes van kindercrèche Ferm onder water. De komende dagen zal een professionele poetsploeg alle modder nog wegruimen. "We zijn gisteravond toch enkele uren bezig geweest om al het water buiten te krijgen. Heel wat vrijwilligers zijn daarvoor komen helpen. Onwaarschijnlijk lief. Helaas zullen we de komende dagen nog gesloten moeten blijven. De kindjes kunnen gelukkig terecht in de noodopvang in de sporthal van Hoegaarden. Hopelijk geraakt alles opgeruimd dit weekend zodat we maandag weer kunnen openen." 

Dat we zoveel hulp hebben gekregen op korte tijd, ontroert ons echt
Kim Thiry, verantwoordelijke kinderdagverblijf Ferm

Kim is ontroerd door de grote solidaritet na het onweer. "Alle leden van het team zijn komen helpen, ook hun partners. Daarnaast zijn er ook ouders gekomen, collega's van andere kinderdagverblijven, onze jobstudenten, mensen van de gemeente, de schepen, en leden van de Facebookgroep 'Ge zijt van Hoegaarden'. Daar hebben heel veel ouders op gereageerd. Dat we zoveel hulp hebben gekregen op korte tijd, ontroert ons echt." 

Radio 2

Meest gelezen