Radio 2

Stad Kortrijk versoepelt mondmaskerplicht: "Enkel nog binnen de stadsring verplicht"

Kortrijk versoepelt vanaf morgen de regels rond het dragen van een mondmasker. Sinds 24 juli was het verplicht om op het hele grondgebied van de stad én ook in de deelgemeenten een mondmasker te dragen. Maar nu zal je enkel binnen de stadsring een masker moeten dragen. Daarbuiten is het wel nog altijd verplicht om er een bij te hebben.

“Enkel nog binnen en op de kleine ring rond Kortrijk (R36) wordt het verplicht om een mondmasker te dragen", zegt burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD). "Buiten de R36 ben je niet verplicht om het op te zetten, maar moet je wel een op zak hebben. Zo kan je het mondmasker opzetten telkens je iemand ontmoet of wanneer je op een drukke plaats komt. In de openbare gebouwen is het wel nog altijd verplicht."

"We kunnen deze versoepeling doorvoeren, omdat de cijfers het ons toelaten", zegt de burgemeester. "Sinds de mondmaskerplicht op het hele grondgebied van Kortrijk zijn er nog maar 42 processen-verbaal opgesteld. Onze inwoners hebben zich dus goed aan de regels gehouden, waarvoor dank."

Stad Kortrijk

Meest gelezen