Buren, vrienden, familie en supporters van STVV verwelkomen Michel bij zijn thuiskomst.
Radio 2

Michel Reniers uit Sint-Truiden is na 148 dagen COVID-19 weer thuis: “Dit is de schoonste dag van mijn leven”

Deze namiddag hebben buren, vrienden, familie en supporters van STVV Michel Reniers opgewacht toen hij thuiskwam. Hij is op 20 maart in het ziekenhuis beland nadat hij besmet raakte met het coronavirus.

Veel applaus deze namiddag in de René Lambrechtsstraat in Sint-Truiden. Heel wat sympathisanten van Michel Reniers staan hem op te wachten als hij met de auto aankomt. “Dit is de schoonste dag van mijn leven”, knikt Michel emotioneel. Zijn stem klinkt nog hees na het vele leed dat het virus heeft veroorzaakt in zijn lichaam. “Zo veel volk, ik wil echt iedereen bedanken om te komen.”

Het is erg fijn om terug bij mijn familie en vrienden te zijn

Ook voor zijn familie waren het bange maanden. “De eerste maanden was het verschrikkelijk”, vertelt zijn zus Gerda. “We wisten niet of hij het ging halen. Maar kijk, hij is er.” Voor Michel was het een echte lijdensweg. “Ik ben tevreden dat ik nu thuis kan komen", zegt hij. "Het werd tijd. Het is erg fijn om terug bij mijn familie en vrienden te zijn.”

In de watten

Nu Michel thuis is, wil zijn familie hem extra in de watten leggen. “De verpleegsters hebben me op het hart gedrukt dat we hem goed moeten verzorgen, en dat zullen we doen. Hij geniet ervan, want hij staat graag in de belangstelling”, lacht zijn zus Gerda.

Meest gelezen