Negen werknemers van Griffith Foods in Herentals testen positief op corona, productie ligt twee dagen stil

Bij voedingsbedrijf Griffith Foods in Herentals hebben negen medewerkers positief getest op het coronavirus. Het bedrijf is begin deze week twee dagen gesloten, maar intussen is alles opnieuw opgestart. Eén van de productiemedewerkers testte vorige week positief op Covid-19. 

Het voedingsbedrijf maakt onder meer sauzen en kruiden. De hele ploeg waarmee de besmette medewerker in contact is geweest, is naar huis gestuurd en iedereen is getest. “We zijn tevreden dat het bedrijf snel gehandeld heeft en dat de nodige maatregelen genomen zijn”, vertelt Herentals burgemeester Mien Van Olmen ( CD&V).

Nadat een werknemer positief testte is het hele team direct naar huis gestuurd met de juiste adviezen

Mien Van Olmen, burgemeester Herentals (CD&V)

De negen besmette medewerkers wonen niet allemaal in Herentals. “Ze wonen verspreid in de omliggende dorpen. Nadat een werknemer positief testte, is het hele team direct naar huis gestuurd met de juiste adviezen. Ze worden in hun eigen gemeente geïnformeerd en ze worden daar ook opgevolgd of ze zich aan de maatregelen houden”, aldus Van Olmen.

Geen gevaar voor de volksgezondheid

Bij Griffith Foods in Herentals werken zo'n 200 mensen. “Iedereen met een positief testresultaat moet zich aan de verplichte quarantaine houden, in isolement blijven, om te zorgen dat het virus zich niet verder kan verspreiden.” Het voedingsbedrijf garandeert dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid, omdat het virus niet via voedsel doorgegeven kan worden.

Meest gelezen