Radio 2

Siebren uit Genk maakt van nood een deugd: gocarten door overstroomde straten  

Het onweer van gisterenavond zette in Genk de André Dumontlaan blank. De avontuurlijke Siebren maakt van de nood een deugd. Na een hevige stortbui trok hij de ondergelopen straat op met zijn gocart. 

De André Dumontlaan in Genk stond donderdagavond om zeven uur volledig blank, tot grote onvrede van de bewoners. “Dit gebeurt maar al te vaak”, getuigt een bewoonster.   “Mijn badkamer en kelder staan volledig onder water. Het wordt tijd dat er wordt ingegrepen.” 

Extreem weer

Ook Karolien, de mama van Siebren, is niet blij met het extreme weer.  “Vroeger waren storm en felle rukwinden zeldzame fenomenen. Maar tegenwoordig zijn extreme weersomstandigheden haast schering en inslag. Vaak beangstigende ervaringen voor de kinderen, en eigenlijk ook voor ons. Al moet ik toegeven dat we achteraf vaak dolle pret beleven.” 

Siebren en zijn zusje vinden het namelijk heel leuk om in de plassen te spelen en te spetteren. “De storm vind ik maar niks”, vertelt Siebren. “Maar door de regenplassen racen met mijn gocart vind ik super tof. Normaal mag ik niet zomaar over de weg, omdat er ook auto's zijn.  Maar omdat de meeste auto's niet door diepe plassen gaan, heb ik voor één keer vrij spel!" 

Meest gelezen