Man uit Aalst verplicht in quarantaine gezet na vakantie in rode zone

Een buschauffeur uit Aalst is na een tussenkomst van de politie verplicht in quarantaine gezet na een reis naar een risicogebied. De man ging na een vakantie in een land waar "code rood" geldt, opnieuw aan het werk zonder de quarantaineregels na te leven. 

De politie van Haaltert heeft bij het agentschap Zorg en Gezondheid een bevelschrift gevraagd om een man uit Aalst verplicht in quarantaine te plaatsen na een buitenlandse reis in een gebied waar "code rood" geldt. De politie greep in na een melding, de man werkt als buschauffeur in de gemeente. 

Het is enorm belangrijk dat de politie kordaat optreedt

Veerle Baeyens, burgemeester Haaltert (N-VA)

"De man is van vakantie teruggekomen zonder de verplichte afzonderingsregels op te volgen. Onze politiedienst heeft daar melding van gekregen en heeft niet geaarzeld om tussen te komen. Er is meteen contact opgenomen met het agentschap om een verplichte quarantaine op te leggen. De man heeft een contactberoep, hij is buschauffeur in onze gemeente", verklaart Veerle Baeyens (N-VA), burgemeester van Haaltert. De resultaten van de coronatest worden nu afgewacht. "Ik begrijp niet wat de man bezield heeft, iedereen die op reis gaat naar een risicogebied moet zijn verantwoordelijkheid nemen en in afzondering gaan." 

Meest gelezen