Stad Menen

Racen in het centrum van Menen of Lauwe? Auto afgeven!

Wie in Menen en Lauwe nog door het centrum racet, riskeert om zijn auto te moeten afgeven. De stad Menen heeft samen met een aantal bezorgde bewoners een lijst aangelegd met 24 nummerplaten van straatracers. Ze hebben die aan de politie bezorgd. 

Eén van die zogenoemde "patsers"  is al betrapt. Hij heeft zijn auto moeten afgeven en krijgt die pas terug als hij een verkeerscursus heeft gevolgd. "Straatracers zijn een algemeen fenomeen", zegt schepen Patrick Roose (SP.A). "We moeten het in alle steden en gemeenten een halt toeroepen. Het heeft geen zin om zwaar te investeren in verkeersveiligheid als onze inwoners er zich toch niet veilig voelen met die straatracers. We aanvaarden dit rijgedrag niet meer. Het moet maar eens gedaan zijn."

Ook Kortrijk gaat strijd aan

Ook Kortrijk gaat de strijd aan tegen bestuurders die door het centrum van de stad racen. Daar willen ze volgende zomer microfoons inschakelen om die autobestuurders te kunnen betrappen. Als ze de motor van hun wagen optrekken, maakt dat veel lawaai. Die microfoons pikken het geluid op en waarschuwen de politie.

Meest gelezen