NVE

Iedereen wil Remco Evenepoel op zijn reclameaffiche of bij de opening van zijn winkel: "Op 99% moeten we "neen" zeggen"

Wielrenner Remco Evenepoel (20) krijgt de afgelopen maanden de ene reclame-aanvraag na de andere. De "kannibaal van Schepdaal" schreef dit jaar al vier eindzeges bij op zijn palmares en iedereen wil een graantje meepikken van zijn succes. Maar Remco gaat op heel weinig aanvragen in.

"Je kan je niet voorstellen wat voor aanvragen we allemaal binnen krijgen", vertelt zijn vader en manager Patrick Evenepoel op Radio 2 Vlaams-Brabant. "Veel mensen verwachten iets van Remco of willen graag iets van hem krijgen. Soms vragen ze of hij een nieuwe winkel wil gaan openen bijvoorbeeld. Een winkel van wasmachines bestaat dit weekend 10 jaar en vroeg of Remco geen acte de presence wou doen. Ik heb gezegd dat dat moeilijk zou gaan, want Remco rijdt die dag de Ronde van Lombardije." (lacht)

Remco-ijsjes

De telefoon en mailbox van Patrick Evenepoel staan roodgloeiend, maar sommige mensen proberen zich ook aan Remco te verbinden zonder toestemming te vragen. "Onlangs heeft een ijssalon in Nieuwpoort een Remco-ijsje gelanceerd. Ze hebben ons daar zelfs nooit over gecontacteerd. Ze gebruiken zomaar zijn foto en zijn naam. Natuurlijk mag dat niet en het juridisch team van de wielerploeg bekijkt nu hoe we dat verder moeten aanpakken", aldus Evenepoel.

Eigen kledinglijn

Volgens Evenepoel zegt de familie op 99% van alle aanvragen nee. "De focus moet nu volledig op het koersen liggen. Remco is amper 20 jaar oud en heeft nog een hele carrière voor zich. Alleen met kledingketen ZEB hebben we in het verleden al eens samengewerkt. Remco mocht toen zijn eigen kledinglijn uitbrengen. Maar alles gebeurt altijd in samenspraak met zijn wielerploeg Deceuninck-Quick-Step, want alle portretrechten liggen bij hen." Remco kreeg voor zijn achttiende verjaardag ook een wagen cadeau van een merkgarage uit de buurt. Of Remco niet eens reclame zou moeten maken voor het pleisterwerkenbedrijf van zijn eigen vader? "Dat is niet nodig, ik heb al werk genoeg." (lacht)

Zaterdag rijdt Remco Evenepoel de Ronde van Lombardije. De jonge renner liet al weten dat hij zijn zinnen heeft gezet op een overwinning. "Dat hij alweer als topfavoriet wordt genoemd, zorgt bij hem niet voor slechte stress. Het motiveert hem alleen maar. Maar de wedstrijd moet nog altijd gereden worden", aldus papa Evenepoel.

Meest gelezen