Lichaam van 77-jarige man die verdween uit woonzorgcentrum gevonden in Heverlee

Het levenloos lichaam van Eduard Timmermans, de 77-jarige man die eind juli verdween uit het woonzorgcentrum “Annuntiaten” in Heverlee, is gevonden. "Het is voorbij, onze grote zoektocht naar pa, is geëindigd", schrijft zijn zoon op Facebook. "Vandaag, uitgerekend op de geboortedag van zijn moeder, hebben wij zijn lichaam teruggevonden."

Eduard Timmermans was spoorloos sinds eind juli. De man van 77 werd het laatst gezien toen hij te voet vertrok aan het woonzorgcentrum "Annuntiaten", vlakbij het Heilig Hartinstituut Heverlee. Familieleden, vrienden en vrijwilligers zochten wekenlang naar de vermiste man. Ook de politie en de Cel Vermiste Personen werden ingeschakeld. 

Vandaag is het lichaam van de man teruggevonden, tijdens een grote zoekactie in de buurt van Heverleebos. Vrijwilligers troffen het lichaam aan met behulp van een dertigtal reddingshonden, die speciaal opgeleid zijn om vermiste personen te zoeken. 

"Het is voorbij, onze grote zoektocht naar pa, is geëindigd. Vandaag, uitgerekend op de geboortedag van zijn moeder, hebben wij zijn lichaam teruggevonden", laat zoon Maarten Timmermans op Facebook weten. "Drie weken geleden is hij gaan wandelen uit het woonzorgcentrum te Heverlee. Het was zijn wens om daar te vertrekken en terug te keren naar zijn vrouw, ons ma. Hij is gevonden op een ontoegankelijke plaats, achter de gebouwen van de KUL in Heverlee. Het is onze uitdrukkelijke wens om iedereen die zijn steentje bijgedragen heeft aan de grote zoekacties de afgelopen weken te bedanken. Geef ons de tijd om in familiekring de rust terug te vinden, onze zoektocht is voorbij. Rust in vrede pa"

Meest gelezen