17-jarige relschopper Blankenberge opnieuw opgepakt voor geweld tegen politiemensen

De jongen van 17 die betrokken was bij de rellen op het strand in Blankenberge, en door de jeugdrechter was vrijgelaten, is gisteren opnieuw opgepakt in Schaarbeek. Hij zou zich bij een politiecontrole weerspannig hebben gedragen en slagen hebben uitgedeeld aan politiemensen.

Gisteren rond 23.00 uur was er een incident op het Liedtsplein in Schaarbeek. "Bij de daaropvolgende politiecontrole stelde de 17-jarige jongen zich meteen agressief op tegen de politie", zegt Willemien Baert van het Brusselse parket. "Daarenboven jutte hij de omstanders op, en in het tumult dat daarop volgde, raakten twee politiemensen gewond. De 17-jarige kon uiteindelijk worden opgepakt."

Na zijn arrestatie bleek het om dezelfde jongeman te gaan die eerder deze week al voor de jeugdrechter in Brussel was verschenen, omdat hij betrokken zou zijn geweest bij het geweld tegen de politie in Blankenberge vorige week. Toen werd hij vrijgelaten en kreeg hij een werkstraf opgelegd van de jeugdrechter. "Nu werd hij opnieuw voorgeleid bij de jeugdrechter op verdenking van smaad, weerspannigheid en slagen en verwondingen aan politiemensen." De jeugdrechter heeft beslist om de minderjarige te plaatsen in een open instelling.

Vorig weekend raakte een vijftigtal jongeren uit Brussel betrokken bij een grootschalige vechtpartij tegen de politie in Blankenberge. Drie verdachten werden toen aangehouden op verdenking van opzettelijke slagen en verwondingen en gewapende weerspannigheid.  De drie worden gelinkt aan de Stuyvenbergh-bende uit Laken. Nadien werd ook een vierde verdachte geïdentificeerd en opgepakt. 

Meest gelezen