Videospeler inladen...

3 jaar voor iedereen het wist: ex-ambassadeur Gutman voorspelde in "De Afspraak" duo Joe Biden - Kamala Harris

Begin deze week kondigde de Democratische presidentskandidaat Joe Biden aan dat hij samen met Kamala Harris in november de strijd zal aangaan tegen Donald Trump. Voor de trouwe kijkers van "De Afspraak" op Canvas kwam dat nieuws niet onverwacht. Al in oktober 2017, drie jaar voor de officiële bekendmaking, vertelde gewezen Amerikaans ambassadeur Howard Gutman dat hij zijn geld zou zetten op het duo Joe Biden en Kamala Harris. 

Aan tafel bij Bart Schols vertelde Gutman toen dat de rechterflank van de Democratische partij met de nederlaag van Clinton haar kansen had verspeeld. Volgens hem geldt hetzelfde voor Bernie Sanders en de linkerflank van de Democraten.

Bijgevolg zouden twee centrumkandidaten naar voren geschoven worden om huidig Republikeins president Donald Trump uit te dagen in de Amerikaanse presidentsverkiezingen op 4 november. "Ik kocht 2 domeinnamen", zo klonk het in 2017 in "De Afspraak." "Eentje heet Biden-Harris, de andere heet Biden-(Michelle) Obama", aldus Gutman. 

Enkele Belgen herinnerden de oud-ambassadeur op Facebook aan zijn uitspraak van toen. "Dat betekent dus dat de VRT het allereerste tv-netwerk ter wereld was waarin werd bekendgemaakt dat Joe Biden en Kamala Harris de kandidaten voor de Democratische partij zouden worden", besluit Gutman.

Bekijk hieronder de beelden uit 2017.

Videospeler inladen...

Meest gelezen