Chemisch afval van drugslab gedumpt in Hoeilaart?

In Hoeilaart zijn zaterdag tien vaten met chemicaliën aangetroffen onder de brug van de E411. Volgens het parket is het nog steeds niet duidelijk wat er precies in de vaten zat of van waar ze afkomstig zijn.

De brandweer kwam zaterdagnamiddag ter plaatse om de vaten op te ruimen. Mogelijk gaat het om chemicaliën van een drugslab, maar verder onderzoek moet dat nog uitwijzen. “De brandweer heeft een staalname gedaan, maar de precieze inhoud van de vaten is nog niet gekend”, zegt Sabine Lievens van het parket van Halle-Vilvoorde. “Ook over de herkomst van de vaten is voorlopig niets geweten. De civiele bescherming heeft ‘s avonds de vaten opgeruimd. Er is een proces-verbaal opgesteld en het onderzoek wordt verder gezet, maar voorlopig werd er niemand opgepakt.

Meest gelezen