foto: stad Antwerpen

Districtshuis Deurne drie dagen dicht omdat 7 loketmedewerkers positief testten op corona

Zeven van de 72 loketbedienden testten positief op corona in het districthuis van Deurne. Daarop is beslist om het districtshuis tot en met woensdag te sluiten. Alle loketmedewerkers worden nu getest en het gebouw wordt ontsmet. Vanaf donderdag gaan de loketten weer open.

Van de 72 medewerkers die aan het loket werken in het districtshuis van Deurne testten zeven positief op covid-19. Daarop is beslist om het districtshuis tot en met woensdag te sluiten. Alle loketmedewerkers zullen nu getest worden en het gebouw wordt ontsmet. "Diegenen die positief testen, moeten twee weken in quarantaine, diegenen die geen corona hebben, kunnen donderdag weer aan de slag", zegt districtsburgemeester van Deurne Tsjerk Sekeris (N-VA).

Huwelijken gaan wel door, in openlucht

De vier huwelijken die gepland stonden voor maandag zouden wel nog kunnen doorgaan.  "Deurne heeft in vergelijking met de andere districten een groot districtshuis met relatief veel buitenruimte. Wij kunnen de huwelijken dus perfect in openlucht laten doorgaan. Laten we hopen op goed weer, " zegt Sekeris.

Mensen die een afspraak hadden bij het districtshuis krijgen een nieuwe afspraak. Voor hoogdringende zaken (bijv. spoedprocedure reispas) kunnen ze ook terecht aan de loketten van andere districtshuizen.

Meest gelezen