Videospeler inladen...

Zeker 17 doden bij aanval tegen hotel in de Somalische hoofdstad Mogadishu

In de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn zeker 17 doden gevallen bij een aanval van islamistische terroristen in een strandhotel. Na ruim drie uur konden de ordediensten een einde maken aan de aanval.

De aanval was gericht tegen het Elite Hotel aan het Lido-strand in Mogadishu, de hoofdstad van het Oost-Afrikaanse land Somalië. Het etablissement is populair bij jongeren.

Een vijftal terroristen drong zwaarbewapend het hotel binnen, nadat ze de veiligheidspoorten hadden opgeblazen met een bomauto. In het hotel hielden ze verschillende mensen gegijzeld.

Na een urenlang vuurgevecht konden de ordediensten een einde maken aan de aanval. In totaal zouden zeker 17 mensen gedood zijn, onder wie vijf daders. Volgens de politie zijn onder de slachtoffers twee regeringsmedewerkers, drie hotelbewakers en vier burgers.

Bekijk hier de beelden van tijdens en na de beschietingen: (lees verder onder de video)

Videospeler inladen...

Terreuraanslagen zijn in Mogadishu geen uitzondering en zijn meestal het werk van de lokale moslimterreurgroep al-Shabaab die de regering bestrijdt. Vorige week zijn acht doden gevallen bij de explosie van een bomauto vlakbij een militaire basis in Mogadishu. Drie jaar geleden vielen er meer dan 300 doden bij de explosie van een vrachtwagen in het centrum van de stad.

Al-Shabaab is een lokale moslimbeweging die zich geschaard heeft achter de internationale terreurgroep al-Qaeda. Al-Shabaab heeft ook aanslagen uitgevoerd tegen doelwitten in Kenia en Oeganda, landen die de Somalische regering steunen.De regering van Somalië wordt gesteund door een vredesmacht van de Afrikaanse Unie.

Meest gelezen