Videospeler inladen...

Is er samenzwering aan de gang tegen Trump? Complotbeweging QAnon vindt vlot de weg naar breed publiek

Een groep die gelooft in de aanwezigheid van Satan en een kinderseksnetwerk geleid door de Democraten. Klinkt dat te gek om waar te zijn? Niet voor honderdduizenden, mogelijk zelfs miljoenen Amerikanen. Onder hen ook officiële kandidaat-Congresleden van de Republikeinen. 

Eerst zat QAnon in de donkerste uithoeken van het internet, de afgelopen tijd heeft de complotbeweging zijn weg gevonden naar het grote publiek. Inlichtingendiensten zien QAnon als een gevaar voor de nationale veiligheid. 

Onze correspondent Björn Soenens ging in de stad Philadelphia praten met een uiterst actieve QAnon-aanhanger.  Hieronder kunt u zijn reportage bekijken.

Videospeler inladen...

Meest gelezen