Robert Trump, hier met zijn broer Donald Trump.
2016 Getty Images

Robert Trump (71), broer van de Amerikaanse president Donald Trump, overleden

Robert Trump, de jongere broer van de Amerikaanse president Donald Trump, is overleden. Dat heeft de president laten weten in een statement. Robert Trump was 71 en ook zakenman.

Robert Trump was vrijdag opgenomen in een ziekenhuis in New York. De doodsoorzaak is niet bekendgemaakt, maar de New York Times meldt dat de man bloedverdunners nam en na een recente val ook hersenbloedingen heeft gehad. 

President Trump (74) is gisteren nog op bezoek kunnen gaan. Hij zegt dat Robert niet alleen zijn broer was, maar ook zijn beste vriend.

Volgens The New York Times leefden beide broers nochtans jarenlang in onmin, het gevolg van een zakelijk conflict. Maar voor het presidentschap van Donald Trump verzoenden ze zich weer met elkaar.

Zakenman Robert heeft zich tijdens het presidentschap van zijn broer grotendeels op de achtergrond gehouden. Wel zei hij dat hij Donald voor "duizend procent" steunt. Robert stapte ook tevergeefs naar de rechter om de publicatie te voorkomen van een kritisch boek van hun nicht Mary Trump.

Donald Trump heeft nog twee oudere zussen. Zijn oudere broer, Fred junior, was al overleden. 

Correctie: in een eerdere versie van dit artikel stond foutief dat de man 72 was. Hij was 71.

Meest gelezen