vzw Bindkracht

Rob Heirbaut en Bart Schols fietsen 24 uur voor vzw Bindkracht, een opvanghuis voor jongvolwassenen met een beperking

Vzw Bindkracht in Walshoutem organiseert op 11 en 12 september een groots fietsevent om geld in te zamelen. Dat is door corona extra nodig. Het huis voor jongvolwassenen met een beperking heeft geld nodig voor de vaste kosten en nieuwe investeringen. Vrt-journalisten Rob Heirbaut en Bart Schols slaan daarvoor de handen in elkaar.

Toeval is het niet dat de twee Vrt-journalisten de fietsbenefiet organiseren. Niet alleen zijn ze allebei erg sportief. Rob Heirbaut is ook vader van Quinten, één van de bewoners van vzw Bindkracht. Een gezellige villa die is opgericht door verschillende ouders van jongvolwassenen met een beperking. Door corona vallen heel wat inkomsten van benefietacties en etentjes weg. Maar de kosten blijven natuurlijk lopen. “Naast de vaste kosten, is er ook geld nodig voor de inrichting van het nieuwe gebouw. Daarnaast willen we ook elektrische fietsen kopen voor de bewoners”, zegt Rob Heirbaut. 

Mooie prijzen

In september komt er een coronavrij fietsevent in Landen. Bedoeling is dat iedereen vanaf 11 september om 8 uur ’s avonds 24 uur lang zoveel mogelijk fietst. En aan vrienden, familie of collega’s vraagt om een euro per kilometer te sponsoren. “Er zijn verschillende fietsroutes uitgestippeld, met vertrek- en aankomst in het Aulnenhof in Walshoutem. Er zijn lussen van 10, 20, 50 en 100 kilometer, zodat zowel de gewone fietser als de getrainde wielertoerist kan meedoen”, zeggen de twee journalisten. “Bovendien kunnen deelnemers die veraf wonen, ook meedoen aan de 24 uur van Bindkracht. Zij kunnen hun fietsprestatie registreren via het bekende platform Strava, waarvan vele wielertoeristen gebruikmaken.” En dat hoeven ze niet zomaar te doen, want elke deelnemer maakt kans op een prijs zoals  een fietsvakantie in de Provence of Spanje, een weekendje Oostenrijk of een ballonvaart.”

Via een promotiecampagne met onder meer Martine Tanghe en Jeroen Meus hopen Rob en Bart zoveel mogelijk mensen warm te maken voor zoon Quinten en de andere bewoners van vzw Bindkracht.  Inschrijven kan via de website van de vzw Bindkracht

Meest gelezen