“Geweldig Gezellig” laat je positief kijken naar je omgeving: “Er is zoveel moois in de buurt”

Nieuws op radio en televisie wegen soms op je schouders en reacties op Facebook zijn wel eens bitter. Blogster Charlotte Dewaele uit Ham wil daar met haar website “Geweldig Gezellig” wat tegengewicht aan geven. Op haar site bruist het van de positieve ideeën, fijne adressen om te bezoeken en interieurtips waar je goedgezind van wordt. 

Radio 2 Limburg toert de hele zomer lang doorheen de provincie: 42 gemeenten op 42 dagen. De reporters worden rasechte contact tracers en gaan op zoek naar mensen en hun verhalen. Waar hangen de Limburgers uit deze zomer? Wat houdt hen bezig? 

Charlotte noemt zichzelf een echte Bourgondiër. Ze geniet van lekkere hapjes of een zomerse cocktail. In de natuur op wandel met haar hond Storm ontdekt ze beekjes die de hitte wat temperen. En met vriendinnen zoekt ze naar winkeltjes waar je altijd wel een snuisterij vindt. Ze wou die ontdekkingen graag delen, en zo ontstond de website “Geweldig gezellig”. 

Test

Charlotte haar zoektocht naar positivisme is een tijdrovende bezigheid. “Als ik een leuke speeltuin tegenkom, ga ik daar niet meteen over schrijven”, zegt ze. “Ik leen dan de kinderen van familie of vrienden om de speeltuin uit te testen. De kinderen vertellen wat zij leuk vinden en pas dan schrijf ik er over.” Onlangs postte ze een bericht over het maïsfietspad in Beringen. Daar is ze zelf met de fiets door getrokken. “Heerlijk was dat”, zegt ze. 

Eerst uitproberen en dan pas schrijven

Ook adressen van lekkere restaurantjes vind je terug op de website. Maar ook daar geldt het: “Eerst uitproberen en proeven en dan pas schrijven.” Het verschijnt pas op “Geweldig Gezellig” als het de moeite waard is. Het grootste compliment, vindt Charlotte, is als mensen op pad gaan met een tip van de site en haar nadien laten weten dat het geslaagd was.

Oproep

“Positief kijken is een goede gewoonte”, legt Charlotte uit. “Hoe meer je het doet, hoe meer je ziet dat er onder je neus mooie dingen gebeuren. En het is ook aanstekelijk. Want mensen die mijn website lezen, geven soms ook tips. Ik ben echt niet de enige die graag met positieve ogen naar de omgeving kijkt. En met “Geweldig Gezellig” wil ik andere mensen die een duwtje nodig hebben, inspireren.”

Klik hier om zelf even te gaan kijken naar de website van Charlotte.

Meest gelezen