Radio 2

Beelden in kerk Bellem dragen mondmasker: "Dit is geen heiligschennis"

Koster André Huys van Bellem heeft de 14 heiligenbeelden in de parochiekerk een mondmasker aangedaan. "De kerkgangers moeten een mondmasker dragen, dus waarom de beelden niet? Ze geven het goede voorbeeld!", zegt de koster.

"Ik moest de kerk versieren voor de feestdag van Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart. Ik kwam op het idee om de beelden een mondmasker aan te doen", vertelt koster André Huys van Bellem bij Aalter. "De kerkgangers zijn verplicht om een mondmasker te dragen, dus waarom de heiligenbeelden niet? Dit is zeker geen heiligschennis want de beelden geven eigenlijk het goede voorbeeld." 

Indien de heiligen vandaag zouden leven, ze zouden ook een mondmasker dragen
Koster André Huys van Bellem

De koster staat erom gekend al eens een originele stunt uit te halen. Zo organiseerde hij al eens yoga in de kerk. En afgelopen weekend moesten de heiligenbeelden in zijn kerk eraan geloven, met een mondmasker. "Ik wil de gelovigen op deze manier motiveren om niet ‘coronamoe’ te worden. Mochten de heiligen vandaag geleefd hebben, ze zouden ook een mondmasker dragen. Ik hoop dat veel mensen eens een kijkje komen nemen en onze mooie kerk zo leren kennen. Het is belangrijk om de kerk een beetje minder saai te maken”, zegt André Huys nog.

kasto80

Meest gelezen