Café Opwijk sluit deuren na positieve coronatesten: "Al onze klanten zijn opgebeld, contactopsporing werkt goed"

Café Kevers in Opwijk blijft nog een tijdje dicht nadat de cafébazin en haar zoon positief hebben getest op het coronavirus. Alle klanten kregen intussen een telefoontje en werden getest. 

"Het is allemaal begonnen met een klant die positief had getest op COVID-19", begint cafébaas Jan Vanderstraeten zijn verhaal. "Door dit vooral heb ik, samen met mijn vrouw en zoon, ook een coronatest laten afnemen. En wat blijkt, mijn vrouw en zoon testten positief, ik negatief. We hebben onmiddellijk ons café gesloten om onze klanten te beschermen. "

Contactopsporing

Intussen werden ook alle klanten van het café opgebeld. "We waren verplicht om de contactgegevens van al onze klanten te registeren. Iets wat we altijd gedaan hebben. En nu zie je toch dat dat opbrengt, want intussen werd iedereen gecontacteerd door de contacttracers. Met resultaat, want zo heeft een tweede klant ook positief getest op het virus." 

Het allerbelangrijkste is de gezondheid van onze klanten, maar hopelijk moeten we geen weken dichtblijven

Jan Vanderstraeten, cafébaas Kevers Opwijk

Het café blijft zeker nog tot volgende week donderdag gesloten. "We moeten nu in quarantaine blijven en wachten op de beslissing van de dokter om opnieuw open te gaan. Maar het allerbelangrijkste nu is de gezondheid van onze klanten. We willen geen risico's nemen, al hoop ik dat we geen weken moeten dichtblijven." 

Meest gelezen