Koorzangers bevraagd via #hobbykwijt: "oplossing zoeken om weer samen te zingen"

Door de coronacrisis zijn ook duizenden mensen die in een koor zingen hun hobby kwijt. Twee zangprojecten hebben daarom een website gemaakt om naar de ervaringen van koorzangers te polsen en om een oplossing te zoeken om weer te kunnen zingen. "We willen in september een coronaproof aanbod lanceren voor iedereen die graag zingt", vertelde initiatiefnemer Hans Primusz in Start Je Dag op Radio 2 Antwerpen.

Zingen in een koor is nog niet aan de orde, want als je samen zingt, komt er veel speeksel vrij en dat is een probleem in deze coronatijden. Het zangconcept Allez, Chantez! en het koorproject van Hans Primusz willen niet bij de pakken blijven zitten en daarom lanceren ze nu de website hobbykwijt.help. "Op de website kan je bijvoorbeeld je mening kwijt over hoe erg je het plezier van het zingen mist, en welke aanpassingen je zou willen doen om weer in een koor te kunnen zingen", zegt Primusz. "Welke maatregelen zie je wel zitten, en welke niet."

Laat nu zo veel mogelijk je stem horen zodat wij ze binnenkort weer samen met anderen kunnen laten horen

initiatiefnemer Hans Primusz

Op basis van de reacties willen de initiatiefnemers een veilige manier zoeken om vanaf september weer samen te zingen. "Daarom doen we nu deze oproep, ook op socials media via #hobbykwijt. Laat zo veel mogelijk je stem horen zodat wij ze binnenkort weer samen met anderen kunnen laten horen" zegt Primusz.

Meest gelezen