Foto Belga

Meer inbraken tijdens hittegolf: “Laat je deuren of ramen ’s nachts niet onbewaakt openstaan om af te koelen”

De politie van Ronse stelde tijdens de recente hittegolf meer diefstallen vast. Dieven maken misbruik van openstaande ramen en deuren om hun slag te slaan. Veel mensen lieten ’s nachts deuren of ramen open om het huis te laten afkoelen. 

In één weekend tijd kreeg de politie van Ronse een drietal meldingen binnen van diefstallen, waarbij inbrekers zich makkelijk toegang tot woningen konden verschaffen, omdat de deuren of ramen open stonden.

“Voor dieven is het nooit te koud of te warm”, zegt hoofdcommissaris Patrick Boel van de politie van Ronse. “Als ze niet toeslaan in de donkere winterdagen, dan nemen ze de hittegolf te baat om toe te slaan.”

Zelfs een raam op kiepstand kunnen dieven makkelijk openen

Patrick Boel, politie Ronse

In de huizen van de slachtoffers stonden de ramen en deuren ’s nachts open om af te koelen. En dat is een risico, legt Patrick Boel uit: “Zelfs een raam op kiepstand kan makkelijk opengemaakt worden van buiten uit. Blijf in de ruimte waar je raam openstaat. Als je boven ligt te slapen, hoor je niet dat een dief beneden ongemerkt probeert binnen te raken.”

Meest gelezen