Moeder aangehouden nadat kind sterft in (te hete?) kamer

Een 22-jarige vrouw uit Mechelen is in de loop van de week door de Mechelse onderzoeksrechter aangehouden voor onopzettelijke doodslag. De moeder trof haar tweejarig kind buiten bewustzijn aan in zijn bedje, mogelijk lag hij te lang in een te warme kamer.

De jonge vrouw was met haar kinderen van 2 en 4 in een appartement aan de Kleine Nieuwedijkstraat in Mechelen toen ze vaststelde dat haar zoontje van twee buiten bewustzijn in zijn bedje lag. Ze belde de hulpdiensten, die meteen met een reanimatie startten, maar die mocht niet meer baten. Het kind zou uitdrogingsverschijnselen vertonen, wellicht had het te lang in een te warme ruimte gelegen. Er is in elk geval geen sprake van slagen of mishandeling.

De vrouw werd verhoord en door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst. De voorlopige kwalificatie is onopzettelijke doodslag. De vrouw moet dinsdag voor de raadkamer in Mechelen verschijnen, die zal beslissen over haar verdere aanhouding.

Meest gelezen