Foto (c) Lago Gent

Ook binnenzwembaden profiteerden mee van hittegolf: “Door de hoge temperaturen overwonnen bezoekers hun schrik”

In de twee Oost-Vlaamse zwembaden van de Lago-groep zagen ze het aantal bezoekers weer toenemen tijdens de hittegolf. In juli kwam het maar traag op gang, maar de hitte trok veel gezinnen over de streep om toch weer een binnenzwembad op te zoeken.

De Lago-zwembaden van Gent en Beveren zijn sinds 1 juli weer open. De eerste weken was het geen stormloop, zeker niet voor de binnenzwembaden.

“De maand juli was sowieso aanpassen”, zegt Tom Hillewaere van Lago zwembaden. “Het personeel moest anders werken. Maar ook heel wat bezoekers hadden koudwatervrees: veel mensen hadden schrik om besmet te geraken in het zwembad. Eerst kwamen de durvers. Maar sinds de hittegolf is het vertrouwen terug. Veel gezinnen kwamen weer zwemmen bij ons.”

Een zwembad is geen vriendelijke omgeving voor het virus

Tom Hillewaere, Lago zwembaden

Binnenzwembaden zijn erg afhankelijk van het weer. “Als het een gewone zomerse dag is, waarbij buitenactiviteiten mogelijk zijn, dan is het bij ons sowieso kalm”, legt Hillewaere uit. “Vorige week waren dan wel plotseling al onze tijdslots volzet.”

Mondmasker tot in kleedhokje

Volgens Hillewaere is het veilig om naar het zwembad te komen. “ We laten 1 zwemmer per 10 vierkante meter toe, in tijdslots van een half uur, die je vooraf moet reserveren. Zo staan er nooit lange wachtrijen. Een mondmasker is verplicht tot in het kleedhokje, daarna mag het uit.”

Een zwembad is volgens Tom Hillewaere geen coronavriendelijke omgeving: “kleedhokjes en douches worden geregeld ontsmet, er zit chloor in het water. En we maken gebruik van buitenluchtventilatie. Allemaal omstandigheden waar het virus niet van houdt.”

kasto80

Meest gelezen