Rechtbanken in Limburg starten met coronazittingen

Vanaf 7 september starten er zittingen in de Limburgse politierechtbanken om de overtredingen op de coronamaatregelen te bestraffen. Er worden tijdens zo’n sessie enkel en alleen coronaovertredingen behandeld.

De eerste zitting gaat van start over 3 weken in de politierechtbank van Beringen. Daarna volgen de andere politierechtbanken in de provincie. Justitie maakt er themazittingen van waar alleen coronaovertredingen worden behandeld. Door de dossiers te bundelen kan er sneller worden gewerkt. Parketmagistraat Pieter Strauven: “Je maakt themazittingen en je plaatst zo veel dossiers samen op een zitting zodat die vlot behandeld kunnen worden door de magistraten.” 

Grote toestroom pv's

Niet alleen de zorginstellingen werden overstelpt met werk door de uitbraak van de coronacrisis, ook het parket had de handen vol. “Er is alvast een heel grote toestroom geweest van pv’s sedert de eerste golf van corona”, vertelt magistraat Pieter Strauven. “Alle 14 politiezones in Limburg hebben heel wat overtredingen vastgesteld en die pv’s zijn allemaal doorgestuurd naar het parket.”

Enkel mensen die een minnelijke schikking niet hebben betaald of een tweede keer zijn betrapt met een overtreding van de coronamaatregelen moeten voor de politierechter verschijnen.

Meest gelezen