Rollin Verlinde

Wolven bijten lama’s en schapen dood in Lommel en Balen: “Het is een fastfoodrestaurant voor de wolven”

Afgelopen nacht zijn in Lommel 3 lama’s doodgebeten. En in Balen, even verderop werden 2 schapen gedood. Alles wijst in de richting van de wolven, zegt het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO).

“We hebben pootafdrukken en ook de manier waarop de dieren gedood zijn, het wijst allemaal op wolven”, zegt wolvenexpert Jan Gouwy van het INBO. “De weides in Lommel en Balen liggen ook vlak bij elkaar en ze liggen in het territorium van August en Noëlla.” 

Voor de wolven is dit gewoon een fastfoodrestaurant

Jan Gouwy

Het INBO roept de eigenaars van dieren nogmaals op om hun dieren beter te beschermen, want de weides waarin de schapen en lama’s stonden waren niet afgeschermd met schrikdraad. “Ze kunnen heel snel onder de draad door graven en ze hebben een snelle hap, voor de wolven is dat gewoon een fastfoodrestaurant. Er is wild genoeg en uit ons onderzoek blijkt ook dat 90 procent van hun dieet bestaat uit wilde dieren. Maar in het landschap komen ze nog te vaak langs dieren die onbeschermd in de weide staan, meestal is er geen stroomdraad."

(Lees verder onder de foto)

4 extra mondjes

De wolven waren afgelopen nacht heel erg actief. Volgens Jan Loos van Welkom Wolf wijst dat er op dat er extra mondjes gevoed moeten worden. “Er zijn 4 welpen die in goede gezondheid vertoeven, dus binnenkort is dat een familie van 6 volwassen wolven. Dus boeren: bescherm jullie dieren! "

Meest gelezen