Radio 2

Motortrial in de berm van de E403 in Lichtervelde populair: "Ledenaantal verdubbeld!"

Als je van Brugge naar Kortrijk rijdt, over de E403 autosnelweg, merk je ter hoogte van Lichtervelde plots een parcours op voor motortrial. De plek bestaat al sinds 2010 maar dit jaar kent de sport in West-Vlaanderen een opmars. Het ledenaantal van Trial Sport Club Lichtervelde is het laatste jaar meer dan verdubbeld.

Zeg niet zomaar "motorcross" tegen "motortrial". Bij cross ligt de focus op snelheid en als eerste over de streep rijden, terwijl bij trial de focus op behendigheid en evenwicht ligt. In Lichtervelde is er sinds 2010 een trialparcours waar Trial Sport Club Lichtervelde kan trainen en wedstrijden houden: "Het is hier fantastisch, langs de autosnelweg en ver weg van huizen. Het geluid van de wagens overstemt zelfs het geluid van onze motoren", vertelt Dominiek Coppens aan Radio 2 West-Vlaanderen.

Dominiek begeleidt zijn 17-jarige zoon Zeno tijdens trainingen en wedstrijden: "Hij is begonnen toen hij 4 jaar was en ik zag meteen dat hij er snel mee weg was. Tot mijn verbazing!" Zeno is intussen al 13 jaar bezig met trialsport en won al verschillende wedstrijden.

(Lees verder onder de foto.)

Radio 2

Motortrial aan opmars bezig

Door de coronacrisis kunnen er voorlopig geen wedstrijden motortrial doorgaan in Lichtervelde maar op het parcours kan je wel terecht om te trainen, als je hebt gereserveerd. En dat is nodig, want bij Trial Sport Club Lichtervelde is het aantal leden flink gestegen: "Vorig jaar zijn we gestopt met 37 leden, dit jaar zijn we gestart met 85 leden. Blijkbaar vinden mensen vlotter de weg naar hier. Ze zien het parcours vaak liggen maar weten niet wat het is. De jongste tijd was trial wat onbekend geworden, maar het laatste jaar is het aan een opmars bezig. We zijn hier goed bezig denk ik", besluit Dominiek Coppens.

Meest gelezen