Vincent Kompany stopt met voetballen en wordt coach van Anderlecht

Verrassend nieuws uit de Belgische voetbalwereld: Vincent Kompany (34) zet een punt achter zijn carrière als voetballer. Hij wordt met onmiddellijke ingang de nieuwe coach van Anderlecht: voor 4 seizoenen.

Het was geen geheim dat er spanningen waren tussen Frank Vercauteren en zijn speler-trainer Vincent Kompany. Kompany, die sinds de voorbereiding aan de kant staat met een blessure, wil met Anderlecht het voetbal brengen van Pep Guardiola, de trainer van zijn vroegere trainer bij Machester City . Vercauteren is wat pragmatischer en meer resultaatgericht.

Normaal zou Kompany nog voetballen tot en met het EK voetbal, maar nu zet hij toch een punt achter zijn carrière als speler. Kompany wordt per direct hoofdcoach van Anderlecht. Vercauteren verlaat hoogstwaarschijnlijk de club.

Terug bij Anderlecht

Bijna 14 maanden geleden, op zondag 19 mei 2019, kondigde Anderlecht de rentree aan van Vincent Kompany in het Astridpark. De Belgische international verliet de Engelse topclub Manchester City en keerde terug naar zijn eerste liefde.

Maar een succes werd het niet. Kompany trok de kaart van de jongeren, maar kon niet meteen resultaten boeken. In oktober nam Vercauteren de taken van Davies over. Nu is het aan Kompany zelf.

Meest gelezen