AFP or licensors

West-Vlaamse supportersclub Remco Evenepoel: “Hij komt sterker terug”

Ook in Oudenburg schrokken ze hard toen ze op de televisiebeelden enkel de fiets van Remco Evenepoel zagen staan na een afdaling in de Ronde van Lombardije. De renner botste tegen een muurtje en kwam metersdiep in een ravijn terecht. Het seizoen van de renner is voorbij, maar de supportersclub is er rotsvast van overtuigd dat hij sterker zal terugkomen.

In West-Vlaanderen is er 1 supportersclub voor het supertalent uit de Brabantse gemeente Schepdaal. Ze komen samen in bistro Jakri in Oudenburg. Ze volgden elk de koers thuis, maar hielden contact met elkaar in een WhatsAppgroepje. Ook Dries Depoorter vreesde even het ergste: “Je ziet plots het beeld van die val en dan houd je echt je hart vast. Ik ben zelf wielrenner geweest, ik weet een beetje wat het is om te vallen. De eerste reactie van een renner is onmiddellijk weer rechtstaan, maar hij lag diep in een ravijn. De beelden kwamen ook niet goed door, dus je zag echt niets”. Onder de vrienden was er wel wat paniek: “Iedereen stuurde berichten dat het niet goed ging komen en inderdaad...”

We gaan nog een geschenkje sturen. Het zal iets mooi worden.
Dries Depoorter, supporter

De supportersclub heeft Remco ondertussen via zijn familie al beterschap gewenst. Maar ze hebben nog plannetjes. “We gaan zeker een kaartje en een geschenkje opsturen naar hem. We zijn al met 100 leden, het zal iets mooi worden.” 

Meest gelezen