71-jarige president van Portugal springt in zee om twee vrouwen te redden nadat hun kajak gekapseisd was

De 71-jarige president van Portugal Marcelo Rebelo de Sousa heeft geholpen om twee vrouwen te redden die op zee in moeilijkheden waren gekomen toen hun kajak kapseisde. 

Afgelopen weekend kwamen twee vrouwen in moeilijkheden toen hun kajak omkantelde in het water bij een van de stranden in de Algarve. De president van Portugal, de 71-jarige Marcelo Rebelo de Sousa, had net met een journalist gepraat toen hij zag dat de twee vrouwen in de problemen zaten. Daarop sprong hij in het water. Op beelden is te zien hoe hij naar de kajak van de twee vrouwen zwemt om hen te helpen. Ook een jetskiër kwam de vrouwen helpen. Hij slaagde erin om de kajak opnieuw te draaien.

Videospeler inladen...

Achteraf vertelde hij aan journalisten dat de vrouwen meegesleurd waren door de stroming. "Door de sterke stroming werden ze uit hun kajak gezwierd, draaide hun kajak om en waren ze niet in staat om te zwemmen, of er terug in te klimmen. 

De president is momenteel op vakantie in de Algarve om het lokale toerisme, dat zwaar getroffen is door de coronacrisis, te steunen. 

Meest gelezen