Videospeler inladen...

Brussel krijgt grootste muurtekening van Europa

De IT-tower op de Louizalaan krijgt een complete make-over met een reuzemuurtekening. De eerste werkzaamheden voor de 4.000 vierkante meter grote bestickering op de Brusselse wolkenkrabber zijn intussen uitgevoerd. Het wordt de grootste in Europa. 

Vastgoedmakelaar AG Real Estate is eigenaar van de IT-tower en wil met het project letterlijk en figuurlijk zijn stempel drukken op de wijk. En dat is het minste wat je kan zeggen van de muurtekening.

Al is de term reuzensticker eigenlijk juister. Want heel de rechterzijde van de toren is beplakt. Dat is een echt huzarenstuk geweest, vertelt Olivier Geelhand van Promo Signs, het bedrijf dat de stickers produceert. "Het hele oppervlak is in zorgvuldig genummerde vakjes verdeeld. Wat wij doen, is een reusachtige puzzel maken waarbij we elk stukje apart afdrukken op vinylstickers. We werken op de technische toren van het gebouw, drie gevels die 95 meter hoog en een vijftiental meter breed zijn. Omgerekend is dat een oppervlakte van circa 4.000 m² die bekleed wordt, met meer dan duizend stickers."

Bekijk hier de reportage over de werkzaamheden en het gesprek met de makers in "Het Journaal" (lees verder onder de video):

Videospeler inladen...

Klimteams

Drie Brussele straatartiesten met een grote liefde voor graffiti uit de jaren 80 mochten het ontwerp maken. En dat is ook te zien aan het eerste resultaat dat pure vintage uitstraalt. Momenteel is één van de vier zijden al helemaal beplakt.

Een indrukwekkende onderneming in handen van professionele klimmers. Luc Dethine van Alpibat, het bedrijf met klimteams en touwwerkers: "Van opleiding ben ik turnleraar maar ik ben al 30 jaar bezig met touwen. In al die jaren heb ik evenveel gekke opdrachten gehad, zoals de renovatie van het Atomium, en de plaatsing van bliksemafleiders aan de binnenkant van de schoorstenen van de kerncentrale van Tihange."

Tegen het einde van de zomer moeten de drie andere zijden van het torengebouw volgen zodat de IT-tower volledig in een nieuw jasje komt te zitten. 

Radio 2

Meest gelezen