Brussels minister Elke Van den Brandt sluit extra coronamaatregelen in Brussels Gewest niet uit

"Indien de cijfers in Brussel daar om vragen, dan zullen er nog strengere maatregelen worden genomen om het coronavirus terug in te dijken." Dat heeft Brussels minister Elke Van den Brandt (Groen) dinsdag verklaard in "De ochtend" op Radio 1. Ze benadrukt ook dat de huidige maatregelen ook moeten worden gehandhaafd.

Met deze uitspraak reageert de politica op de kritiek van Celeval over de Brusselse aanpak in de bestrijding van het coronavirus. Celeval is een team van onder meer virologen en topambtenaren dat de overheid advies geeft. In Brussel is er sinds kort een algemene mondmaskerplicht, maar Celeval vindt deze maatregel onvoldoende. 

Extra maatregelen?

Van den Brandt benadrukt dat de mondmaskerplicht nog maar vijf dagen geldt en dat de impact op de cijfers vaak pas na twee weken merkbaar is. Wel moet die maatregel worden nageleefd en moet volgens haar worden ingezet op handhaving. Ze blikt ook vooruit naar een nieuwe vergadering van de Nationale Veiligheidsraad die voor donderdag geprogrammeerd staat. Eventuele extra maatregelen zijn voor Van den Brandt niet uitgesloten.

Meest gelezen