Coronacijfers in Limburg gaan de goede richting uit

Het aantal coronabesmettingen in Limburg is voor de tweede week op rij gedaald. De maatregelen blijken in Limburg op het eerste zicht dus te werken. Het reproductiegetal is momenteel 0,86 en dat is momenteel het laagst in ons land.

"Het reproductiegetal is 0,86, dat wil zeggen dat iemand die besmet is, minder dan 1 persoon gaat besmetten", zegt biostatisticus aan de UHasselt Geert Molenberghs. "We willen dat nog omlaag, maar we zien de epidemie dus wel afnemen."

We zien de epidemie afnemen

Geert Molenberghs, biostatisticus UHasselt

Daarnaast zijn er nog enkele goede signalen. "In de afgelopen 7 dagen  zijn er 16 procent minder besmettingen dan de periode ervoor", gaat Molenberghs verder. "Daarnaast is het percentage positieve testen  2 procent. We willen dat nog lager, maar het is het tweede laagste getal na West-Vlaanderen, dus dat is een goede zaak."

Het aantal ziekenhuisopnames en ook het aantal overlijdens in ons land is de laatste tijd gestegen, maar niet in de provincie Limburg. Hier blijven die cijfers stabiel. En ook in de mijngemeenten waar veel besmettingen waren, is de situatie aan het verbeteren.

Meest gelezen