Radio 2

Dodelijk arbeidsongeval Veurne: "Vrachtwagen kantelde in het water, bestuurder kon zich niet bevrijden"

In Veurne is een dodelijk arbeidsongeval gebeurd. Het gaat om een vrachtwagenbestuurder die aan het werk was op de site van het Suikerpark. Hij was aarde en puin aan het vervoeren, toen zijn vrachtwagen plots kantelde en in het water terechtkwam. De bestuurder kon zich niet op tijd bevrijden en verdronk.

Het tragische ongeval op de site van het Suikerpark aan de Nijverheidsstraat in Veurne gebeurde rond de middag. Een vrachtwagenbestuurder van 35 kwam met zijn vrachtwagen in het water terecht.

De brandweer kwam ter plaatse met duikers, maar het duurde even voor de bestuurder gevonden kon worden. "Om 12.50 uur werd de brandweer van de zone Westhoek opgeroepen voor een vrachtwagen in het water langs de Nijverheidsstraat in Veurne", zegt Kristof Louagie van de brandweerzone Westhoek. "De duikers van de brandweer gingen onmiddellijk in het water.  Na ongeveer 1 uur kon het levenloze lichaam van de man uit de cabine van het voertuig gehaald worden."

Het gaat om een man van 35 van Poolse origine. De politie is nu ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Meest gelezen