Radio 2

Druivenkoers Overijse: "Supporter blijf in je kot!"

De organisatoren van de Druivenkoers in Overijse vragen de supporters om thuis te blijven. Samen met de gemeente Overijse roepen ze op om de wedstrijd thuis via livestream te volgen. Op sommige plaatsen langs het parcours is publiek zelfs verboden. Algemeen geldt een samenscholingsverbod van meer dan 10 personen. En een mondmasker is verplicht.

De Druivenkoers wordt gereden op zaterdag 29 augustus. De wedstrijd is aan zijn zestigste editie toe en is 194 km lang.  Organisatoren Flanders Classics en de Sportvrienden Overijse vragen samen met de gemeente Overijse om thuis te blijven en de wedstrijd via livestream op sporza.be te volgen. "De Druivenkoers wordt in 2020  geen volksfeest zoals andere jaren, maar een spektakel via livestream”, zegt burgemeester Inge Lenseclaes van Overijse.

Publiek verboden op hellingen

Wie toch naar het parcours afzakt, zal zich moeten houden aan strenge maatregelen. Aan de start en  aankomst is publiek verboden. Ook op de hellingen mogen geen supporters staan. Algemeen is er een samenscholingsverbod van meer dan 10 personen. Wie langs het parcours woont mag naar de wedstrijd kijken, maar moet dan een mondmasker dragen.  Willy Van Roy, de voorzitter van de organiserende wielerclub de Sportvrienden Overijse is duidelijk: "Kom niet naar de Druivenkoers. Blijf thuis, blijf in je kot!"  

Meest gelezen