Radio 2

Escapegames tijdens corona? In openlucht en met de fiets!

In een escaperoom kruipen met een groepje kan door het coronavirus nog altijd niet. Maar daar hebben enkele organisatoren een oplossing voor gevonden. Ze organiseren het in openlucht en met de fiets. In West-Vlaanderen kan je er spelen in Komen en in Poperinge.

Carla Alaimo en haar man Pascal Clarisse begonnen enkele jaren geleden met 2 escapegames bij hen huis in Komen. “Voor de coronacrisis raakten onze games gekend bij het grote publiek, maar in de lockdownperiode moesten we veel reservaties annuleren. De mensen waren bang”, vertelt Carla.

“Ik wou het beste halen uit deze tegenvaller en werkte hard aan een outdoor escapegame. Ik bouwde een fietskar voor honden om tot escapebox. Een spelersgroep hangt deze box aan een van hun fietsen en scant een QR-code, die hen naar de eerste tussenstop brengt. Op het parcours moeten ze sleutels en codes vinden, waarmee ze de vakjes van hun escapebox openen. In de vakjes zitten raadsels. De oplossingen leiden hen verder langs verkeersluwe wegen en bezienswaardigheden in Komen en deelgemeenten.

Geen tijdslimiet

In tegenstelling tot een klassieke escaperoom moeten de outdoor varianten niet in 1 uur opgelost worden. “Er is geen tijdsdruk. Zo krijgen de deelnemers de kans om de mooie plaatsen op hun gemak te ontdekken. Elke tocht heeft een lengte van ongeveer 25 kilometer. De slaagkans is 100 procent, dankzij de online hulplijnen.”

In Komen volg je een verhaal over een waarzegster die een glazen bol heeft verstopt. In Poperinge organiseert evenementenbureau UniQuest een dagtocht van zo’n 38 kilometer. Je verdiept je in de legende van Ridder Witsoone uit Krombeke.

Meest gelezen