Lieselot kreeg ontslag door coronacrisis, maar start nu opleiding verpleegkunde: “Dit is een tweede kans”

Lieselot Decruyenaere uit Menen werkte als manager, maar kreeg tijdens de coronacrisis haar ontslag. Ze schreef zich gisteren in voor een opleiding verpleegkunde. Ze is niet de enige "oudere student", zegt onder andere hogeschool Vives. In alle opleidingen verpleegkunde lijkt het erop dat de inschrijvingen stijgen.

Decruyenaere kreeg haar ontslag eind mei. “De ploeg moest gereduceerd worden door de coronacrisis. Ik was daar het slachtoffer van.” Ze weigert haar ontslag als een mislukking te zien. “Ik zie dit als een tweede kans. Het is ongelofelijk spannend. Ik ben nog maar 34 jaar, dus dat moet zeker nog lukken.”

Handen uit de mouwen

Lieselot wou al een tijdje iets doen waar ze zelf meer de handen uit de mouwen moet steken. “In mijn carrière evolueerde ik naar een functie als sales manager. Ik stuurde vooral anderen aan, terwijl ik zelf ook graag iets concreet doe. Ik verdiep me graag in andere mensen en lees daar ook boeken over. Zo kwam ik bij verpleegkunde uit.”

Verpleegkundige wordt gezien als een zware job. “Dat besef ik, ik zal doodmoe thuiskomen. Als verpleger moet je je job nog veel meer vanuit je hart doen. Dat is een drijfveer dat me zeker ligt. Ik ben er zeker van dat de voldoening groter zal zijn.”

De jonge West-Vlaamse woont in Menen, op 500 meter van het ziekenhuis AZ Delta. “Ik hoorde continu de ambulances aan- en afrijden. Ik voelde frustraties, omdat ik niet kon helpen.”

Meest gelezen