Ondanks de coronacrisis nu al behoorlijk aantal inschrijvingen voor internaat Spijker Hoogstraten

"We hebben momenteel al een goed aantal inschrijvingen voor ons internaat." Dat zegt Lisse van Meir, beheerder van het internaat Spijker in Hoogstraten. In Start je dag op Radio 2 Antwerpen legde van Meir uit hoe de coronacrisis toch ook bij Spijker een invloed heeft op de inschrijvingen in het internaat. 

"We waren tot gisteren een beetje afwachtend", vertelt Lisse van Meir, beheerder van het internaat Spijker in Hoogstraten. "We dachten in eerste instantie dat meer ouders hun kinderen gingen thuis houden omdat ze ondertussen gewend zijn aan die situatie. Bovendien wisten we tot voor kort ook nog niet of onze kinderen nu 4 of 5 dagen per week naar school konden komen.
Nu het ondertussen duidelijk is dat ook onze jongeren van de eerste graad starten in code geel - de hele week dus - is dat is goed nieuws voor ons."

Dubbeltje op zijn kant

Volgens Lisse van Meir is het effect van de coronacrisis dubbel voor de internaten. Er zijn langs de ene kant ouders die wat terughoudend zijn in verband met de maatregelen en of het allemaal wel veilig is op internaat. Langs de andere is er een groep die het niet meer ziet zitten om thuis te werken met de kinderen in de buurt.
"Er zijn ook kinderen die zélf beslissen om op internaat te gaan", voegt van Meir er nog aan toe. "Dan heb ik het over degenen die problemen ondervinden met de thuissituatie in tijden van corona." 

Veel werk

"Door corona komt veel extra werk af op het onderwijzend en ander personeel in het internaat", vertelt van Meir nog. "We hebben al ervaring opgedaan op het einde van vorig schooljaar, maar het blijft moeilijk met de bubbels en dergelijke omdat we nu met veel meer jongeren gaan zijn. In mei en juni waren de meesten thuis. Maar uiteraard gaan we ons uiterste best doen",  besluit ze.

Meest gelezen