Getty Images

Opwijk vraagt alle cafébazen zich te laten testen nadat een cafébazin positief had getest op coronavirus

Opwijk vraagt aan alle cafébazen in de gemeente om zich te laten testen op het coronavirus. Eerder raakten in Opwijk een cafébazin en haar zoon besmet met het virus. "Dit is een preventieve maatregel, wij willen geen risico's nemen", zegt burgemeester Albert Beerens (Open Vld).

In Opwijk trekken hoogstwaarschijnlijk heel wat cafébazen de komende dagen richting hun huisarts om een coronatest af te nemen. Ze zullen dat doen op vraag van het gemeentebestuur, nadat de bazin van café Kevers positief testte op COVID-19.

We willen op deze manier iedereen geruststellen

Albert Beerens, burgemeester Opwijk (Open VLD)

"Het is een preventieve maatregel om de verspreiding van het virus tegen te gaan", zegt burgemeester Albert Beerens. "De klanten van café Kevers zullen wellicht ook in andere cafés in Opwijk geweest zijn. Dus er bestaat een kans dat het virus zich hier verspreidt. Om iedereen gerust te stellen en om de verspreiding tegen te gaan, hebben we dus aan de alle cafébazen gevraagd om zich te laten testen."

Rekening

De vraag van de burgemeester is echter geen verplichting. "Ik ben ervan overtuigd dat alle cafébazen zullen ingaan op deze oproep. Onze gemeente telt zo'n 20 cafés, het gemeentebestuur zal instaan voor alle kosten." 

Meest gelezen