Zangeres Yentl verovert het internet met protestlied over het cultuurbeleid tijdens corona

Yentl Vanderiviere uit Brugge zorgde voor een soundtrack bij de protestactie Sound of Silence van de culturele sector. Ze maakte een West-Vlaamse cover van het beroemde lied van Simon & Garfunkel. De video kwam terecht op de Facebookpagina van Radio 2 West-Vlaanderen en werd al meer dan 211.000 keer bekeken en 6.300 keer gedeeld. 

Yentl Vanderiviere maakte een mooie cover van “Sound of silence” begeleid door piano, maar schuwt de harde woorden voor het beleid niet met zinnen als: “Oe naïef kundje zien?” en “Gie kiekt weer noar elders”.

De zangeres kreeg veel reacties. “Het is fijn om te zien dat het zoveel wordt gedeeld en vooral dat die mensen mijn mening delen.”

Vanderiviere schreef de tekst tijdens een staycation, vakantie in eigen land. “Ik heb het geschreven op het Klein Strand in Jabbeke. "Ik kwam thuis, heb het opgenomen en online gezet."

Afzien

Vanderiviere is als muzikant ook getroffen. “Er zijn al 25 concerten geannuleerd. Dat is financieel vervelend, maar ik geef ook nog les op de muziekacademie in Roeselare. Maar het raakt me vooral emotioneel. Ik zie daar vanaf. Ik kan zelf niet optreden, maar ook niet naar concerten gaan. Er valt echt te veel weg, volgens mij valt er vanalles te organiseren onder de maatregelen.”

Volgende week speelt Vanderiviere haar eerste concert sinds maart in Ingelmunster. “We zijn coronaproof aan het repeteren en ik kijk er uiteraard enorm naar uit.”

Meest gelezen