Provincie Vlaams-Brabant

Provincie Vlaams-Brabant brengt eigen wielertruitjes op de markt

Vlaams-Brabanders die hun liefde voor de streek willen tonen, kunnen een wielertruitje kopen met typische symbolen uit de provincie. Denk aan de Vlooybergtoren in Tielt-Winge of een Brabant trekpaard. De provincie Vlaams-Brabant lanceert vandaag een hele collectie. 

Je trots voor je roots uiten, is al langer een trend. Denk aan de truien van het modemerk "Ket" met typische Brusselse uitspraken. Nu voegt de provincie Vlaams-Brabant zich aan het lijstje met een sportieve lijn van wieler- en looptruitjes. "We merken dat heel wat Vlaams-Brabanders aan het sporten zijn gegaan tijdens corona. In tijden van thuisvakantie en grotere belangstelling voor streekproducten, vonden we het een goed idee om typische wieler- en looptruitjes te laten maken en te verkopen. Zo kunnen de Vlaams-Brabanders nog meer tonen hoe fier ze op hun regio zijn”, zegt gedeputeerde Ann Schevenels (Open VLD).

Paarden en bier

En dus kan iedereen die zijn liefde voor de provincie wil uiten, een truitje kopen. Die zetten de troeven van Vlaams-Brabant in de kijker, zoals de Vlooybergtoren, het groene karakter, de Brabantse trekpaarden, maar ook de typische streekproducten zoals  bier, wijn, appelen, peren en de tafeldruif. Bestellen kan je doen via deze website

Meest gelezen